Đề thi kiểm tra tiếng Anh lớp 12 kỳ I kèm đáp án

Rate this post

Đề thi kiểm tra tiếng Anh lớp 12 dưới đây, bạn có thể làm trong 45 phút để xem trình độ tiếng Anh của mình thế nào cũng như đã nắm vững kiến thức cơ bản chưa nhé.

Đề thi tiếng Anh lớp 12 kèm đáp án

Đề thi tiếng Anh lớp 12 kèm đáp án

Đề thi tổng hợp những kiến thức đã học trong sách giáo khoa. Để làm tốt phần bài tập này, các bạn nên chú trọng đến phát âm cũng như trọng âm, ngữ pháp và từ vựng. Trong đó có cả bài đọc hiểu kèm viết lại câu giúp bạn luyện tiếng Anh 12 tốt hơn.

I.Phonetics

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others.

1.A . decided        B. stopped   C. washed             D. laughed

2.A. summers       B. exams     C. countries          D. houses

3.A. hopes B. takes       C. tastes                D. arrives

4.A. worked         B. forced     C. caused              D. matched

Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest.

5.A. conical B. determine         C. contractual        D. supportive

6.A. physical         B. mischievous     C. suitable   D. romantic

II.Grammar and vocabulary

Choose the best answer.

7.Peter lives with his parents and two sisters. There are __________ generations in his family.

A.2          B. 3                 C. 4                D. 5

8.The wedding preparations take weeks but the actual _________ takes less than an hour.

A.ceremony    B. ceremonies                 C. celebration                    D. anniversary

9.An arranged ________ is the one in which the parents choose a husband or wife for their child.

A.married       B. marriage                     C. marrying                       D. marry

xem ngay:  Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh về các thì có đáp án

10.The bride and the groom would pray, asking their ancestors’ _____________ to get married.

A.permission  B. permit                         C. permissive                    D. permissibility

11.In Vietnam, two, three or even four generations live ………..on roof.

A.in   B. over        C. with        D. under

12.My father has an older sister he hasn’t seen ………..thirty years.

A.since        B. in C. during     D. for

13.Marriage should be a(n) __________ partnership.

A.equal       B. unique    C. limited    D. successful

14.What could be more ………..than a wedding on a tropical island?

A.romance B. romantic C. romanticizing   D. romanticism

15.Come and see me when you ………….. your report.

A.finish       B. finished  C. will finish         D. had finished

16.I ………….. in the hotel twice in the 1980s.

A.was staying        B. have stayed       C. had stayed        D. had been staying

17.Susan ………….. as a secretary for 2 years before her marriage.

A.worked    B. has been working       C. has worked       D. was working

18.When I got home I found that water ………….. down the kitchen walls.

A.ran B. was running     C. has run   D. had been running

19.After he ………….. his English course, he went to England to continue his study.

A.has finished       B. had finished     C. was finished     D. would finish

20.I ………….. with children before, so I know what to expect in my new job.

A.worked    B. have worked    C. had worked      D. have been working

21.How ………….. since we ………….. college?

A.are you – left B. were you – left C. have you been – have left D. have you been – left

22.Our parents…………. hands to give us a nice house and a happy home

A.join         B. shake      C. share       D. take

xem ngay:  Học từ vựng tiếng Anh về con vật

23.The wedding preparations take weeks but the actual ………. takes less than an hour.

A.ceremony B. ceremonies       C. celebration        D. anniversary

24.An arranged ………. is the one in which the parents choose a husband or wife for their child.

A.married    B. marriage  C. marrying D. marry

25.The bride and the groom would pray, asking their ancestors’ ………..to get married.

A.permission        B. permit     C. permissive        D. permissibility

III. WRITING

Choose the words or phrases that are not correct in standard English :

26.what would happen because I pressed that red button ?

A                        B              C       D

27.She had left the office when she saw how angry he was

A                                         B       C                 D

28.The doctor strongly advised her take a few days’ rest

A                  B                           C                        D

29.She has disappeared three days ago, and they are still looking for her now

A                                        B                C                        D

30.Mary has so many things  do  that she has no time to go out

A                    B                              C           D

IV.READING

Read  the following passage .Then choose the best option (A,B,C or D):

In many modern countries, people think (31)_____ a family as a mother , a father and their children . But this is not (32)____ only kind of the family group . In some parts of the world, a family group has many (33)_____ members. This kind of large family is called an “(34)______ family” or a “joint family”

The joint family includes all living relatives (35)_____ either the mother’s or the father’s side of the family. It is made (36)_____ grandparents , parents ,brothers, sisters, uncles, aunts and cousins . They live together in a large house or in huts (37)_____ close together .

Early people probably lived in joint families. They had to be part of a large group in order to survive. The members of the group help each other hunt. They work together to protect (38)______  from dangerous animals and other enemies. In China, people lived in joint families. When a son married, he and his wife lived at his parents’ house. (39)____ daughters remained at home until they married. Chinese children felt very loyal (40)___ their parents. Younger members of the joint family always took care of the old ones.

xem ngay:  Bài tập tiếng Anh lớp 6 unit 11 dạng nối câu điều kiện loại 1

31.A. on               B. off                    C. about                D. at

32.A. a                 B. the                    C. no article          D. an

33.A. another        B. others               C. other                D. the other

34.A. open           B. extended                    C. intensive                    D. big

35.A. on               B. in                     C. with                 D. at

36.A. from            B. up to                C. up of                D. of

37.A. building      B. built                 C. which built                D. be built

38.A. them           B. themselves                 C. they                           D. their

39.A. unmarried   B. married             C. marrying                    D. being married

40.A. on               B. of                     C. with                           D. to

Luyện tiếng Anh lớp 12 qua hệ thống đề thi

Đáp án

I.1. A

2.D

3.D

4.C

5.A

6.D

II.7. A

  1. C

9.B

10.A

11.D

12.D

13.A

14.B

15.A

16.C

  1. B

18.B

19.B

20.B

21.D

22.A

23.C

24.B

25.A

III.26. B

27.A

28.C

29.A

30.B

IV.31. C

32.B

33.C

34.B

35.C

36.C

37.B

38.B

39.A

40.D

Đề thi tiếng Anh lớp 12 kèm đáp án mà chúng tôi giới thiệu ở trên, các bạn có thể download về máy tính của mình để luyện tập tại nhà. Việc luyện tập hàng ngày và thường xuyên sẽ giúp bạn củng cố lại kiến thức cũng như rút ra nhiều kinh nghiệm học tập cho bản thân đó.

Related Posts

Add Comment