Bài tập tiếng Anh lớp 11 có đáp án

Rate this post

Bài tập tiếng Anh lớp 11 với tổng hợp những dạng bài thập tiếng Anh thường gặp nhất cho các em học tiếng Anh lớp 11 ôn luyện hiệu quả. Bài tập tiếng Anh lớp 11 có đáp án sẽ là những tài liệu học tiếng Anh cho các em hiệu quả nhất. Tiếng Anh lớp 11 với những dạng bài tập thông dụng và nâng cao dưới đây các bạn có thể download để làm tài liệu tiếng Anh hiệu quả nhất nhé!

Bài tập tiếng Anh lớp 11 có đáp án

Những bài tập tiếng Anh lớp 11 có đáp án này các bạn có thể download đầy đủ tại đây nhé. Dưới đây là những bài tập tiếng Anh lớp 11 cơ bản có đáp án cho các em:

I.Choose the correct answers.

  1. Instead of buying a new pair of shoes, I had my old ones …………..
  2. repair b. to repair            c. repairing            d. repaired
  3. It’s possible ………….. a train across Canada.
  4. take b. to take               c. taking                d. to be taken
  5. Now that we’ve finished painting the house, there is nothing left …………..
  6. to do b. for doing c. to be done                   d. for being done
  7. Before we leave, let’s have Shelley …………..a map for us so we won’t get lost.
  8. draw b. to draw c. drawing             d. drawn
  9. I can hear a cat…………..at the window.
  10. scratches b. to scratch c. scratching             d. was scratching
  11. I think your mother should let you…………..your own mind.
  12. make up b. to make up c. making up                  d. made up
  13. The police never found the money …………..in the robbery.
  14. stealing b. be stolen c. steal                            d. stolen
  15. Do you know what made so many people…………..their home?
  16. evacuate b. to evacuate c. evacuated          d. be evacuated
  17. ………….. bread, you usually need flour, salt, and yeast.
  18. Make b. To make c. Making             d. For make
  19. We saw our favorite ballet ………….. at the theater last night.
  20. perform b. performing c. performed         d. in performing
  21. He was never heard …………..’thank you’ in his life.
  22. say b. to say c. saying                         d. said
  23. I was delighted ………….. my old friends again.
  24. to see b. seeing               c. seen                            d. to be seen
  25. …………..to friends is nice but …………..alone is also enjoyable.
  26. Talk / to be b. To talk / be                 c. Talk / be            d. Talking / being
  27. I’d rather………….. to Elvis than the Beatles.
  28. listen b. to listen             c. listening            d. listened
  29. I can make myself …………..pretty well in English.
  30. understand b. to understand    c. understanding    d. understood
xem ngay:  Bài tập review ngữ pháp tiếng Anh lớp 7 unit 1, 2, 3

II.There is at least one mistake in each sentence. Suggest appropriate corrections.

  1. She longed the holidays to come so that she could be with her family again.
  2. I overheard say that he’s thinking of moving to Manchester.
  3. They were seen climb through the window.
  4. Very reluctantly, he consented her to lend the .money to Janet.
  5. My parents always encouraged work hard at school.
  6. For years the group has been campaigning an inquiry to hold into the accident.
  7. I watched a pavement artist to draw a portrait in crayons.
  8. Sam promised me to show me how to fish for salmon, but he never had the time.
  9. It’s easier to do it yourself than to explain to somebody else how to do it.
  10. He was never heard say ‘thank you’ in his life.
  11. This card entitles to take an extra person with you free.
  12. They let me to borrow their car while they were on holiday.
  13. I explained enough for her understanding what was happening.
  14. To see him to walk down the street, you’d never know he was blind.
  15. Most people are afraid hearing the truth about them.

III.Complete each of the sentences with an appropriate preposition.

  1. A selfish person is incapable ………….. true friendship.
  2. He was accused…………..being disloyal…………..the government.
  3. How much time do you spend…………..homework?
  4. Good friendship should be based ………….. mutual understanding.
  5. Do you keep in touch…………..any school friends?
  6. Some adults have a total lack…………..sympathy…………..young people.
  7. He’s more concerned…………..what people think about him than anything else.
  8. She had been briefly acquainted…………..him more than 20 years earlier.
  9. She thought…………..him very often.
  10. Some people take…………..interest with enthusiasm, but they are soon tired …………..it.
xem ngay:  Cách viết CV tiếng Anh chuyên ngành bếp

IV.Rewrite the sentence or join the pairs of sentences beginning with the word(s) given.

  1. He worked out the answer. It was clever of him.

It was…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Marie always pays her bills regularly. She’s careful that way.

Marie is always…………..…………..…………..…………..…………..

  1. He was crossing the road. I caught sight of him.

I noticed…………..…………..…………..…………..…………..

  1. When we finally heard that David had arrived, we were very relieved.

We were relieved…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Why have you thrown up your job? You’re mad.

You are…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Jimmy got into his car and drove away. I saw this.

I saw…………..…………..…………..…………..…………..

  1. It is disappointing that we haven’t heard from Molly.

We are…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Contacting her at work is usually quite easy.

She is…………..…………..…………..…………..…………..

  1. The house shook violently and all of us felt that.

All of us felt…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Can you sign the papers please? They are ready now.

The papers are…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Don’t lend Tom any money. That would be most unwise.

You…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Mr. Pinchley doesn’t allow his teenage children to go out in the evenings.

Mr. Pinchley makes…………..…………..…………..…………..…………..

  1. What I want to do is start my own business. I’m keen.

I am…………..…………..…………..…………..…………..

  1. Harry couldn’t get his parents’ permission to buy a motorbike.

Harry’s parents didn’t let…………..…………..…………..…………..

  1. We can’t possibly work in this noise.

It’s…………..…………..…………..…………..…………..

Đáp án:

  1. d
  2. b
  3. a
  4. a
  5. c
  6. a
  7. d
  8. a
  9. b
  10. c
  11. b
  12. a
  13. d
  14. a
  15. d

II.

  1. longed for
  2. him say
  3. climbing
  4. consented to
  5. working
  6. held
  7. drawing
  8. to show
  9. explain
  10. to say
  11. freely
  12. borrow
  13. to understand
  14. walking
  15. afraid of

III.

  1. of
  2. of/to
  3. on
  4. on
  5. with
  6. of/for (towards)
  7. about (for)
  8. with
  9. of
  10. up/of

IV.

  1. clever of him to work out the answer.
  2. careful of paying her bills regularly.
  3. him crossing the road.
  4. to hear that David had arrived.
  5. mad to throw up your job.
  6. Jimmy get into his car and drive away.
  7. disappointed not to hear from Molly.
  8. usually quite easy to contact at work.
  9. the house shaking violently.
  10. ready for you to sign.
  11. would be unwise to lend Tom any money.
  12. his teenage children stay home in the evenings.
  13. keen on starting my own business.
  14. him buy a motorbike.
  15. impossible for us to work in this noise.
xem ngay:  Châm ngôn tiếng Anh hay về sự cố gắng

Tổng hợp những dạng bài tập tiếng Anh lớp 11 có đáp án trên đây hi vọng có thể giúp các em học tiếng Anh lớp 11 hiệu quả. Các dạng bài tập tiếng Anh theo từng unit sẽ được chúng tôi cập nhật trong các nội dung tiếp theo.

Related Posts

Add Comment