Đề thi kiểm tra 45 phút tiếng Anh lớp 12

Rate this post

Thời gian 45 phút để làm bài yêu cầu học sinh phải nắm được những kiến thức cơ bản nhất, đặc biệt là những kiến thức trong sách giáo khoa đã cung cấp. Để ghi nhớ tốt kiến thức đã học, sau mỗi bài học các bạn nên hệ thống lại kiến thức và từ vựng để ôn tập tại nhà. Đề thi kiểm tra 45 phút tiếng Anh lớp 12 dưới đây sẽ giúp các bạn ôn luyện bộ môn này.

Đề thi tiếng Anh lớp 12 kèm đáp án

Đề thi tiếng Anh lớp 12 làm trong 45 phút

Trong đề thi có phần phát âm, tìm lỗi sai, bài đọc và viết lại câu. Thông thường với một đề thi tiếng Anh lớp 12 làm trong 45 phút sẽ có những phần này. Mỗi phần sẽ có mức điểm đánh giá khác nhau, vì thế các bạn nên chú ý và đọc đề cẩn thận để tránh tình trạng làm sai nhé.

A.PHONETIC

I.Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

1). A. attempts                     B. beliefs                C. looks                            D. problems

2). A. maintained                  B. raised                C. developed        D. concerned

3). A. advises                        B. raises                C. devices                         D. goes

4). A. determined                 B. expressed              C. approved                D. married

II.Choose the word which is stressed differently from the rest

5).A. nervous                       B. polite         C. verbal                          D. body

6).A. pressure                      B. maintain              C. suppose           D. approach

B.LEXICAL & GRAMMAR

Choose the option that best completes each unfinished sentence or substitutes the underlined part

7)…………….Tom Cruise’s last movies? – Yes, I ………………..it three days ago.

A.Had you ever seen / would see       B. Did you ever see/ have seen

C.Have you ever seen / saw      D. Will you ever see / saw

8).I do not think there is a real …………….between men and women at home as well as in society.

A.attitude                          B. equality                    C. measurement    D. value

9).It is generally believed that “Men make ………..house and women make ……….home”.

A.Ø / Ø                               B. a / an           C. the / the              D. an / the

10).A whistle is the ………………for the football players to begin the match.

A.communication                B. instance                  C. signal                D. attention

11).We are not allowed …………..jeans at school.

xem ngay:  Đề thi tiếng Anh lớp 11 kỳ I

A.wear                               B. wearing                    C. to wear              D. to wearing

12).My husband and I both go out to work so we share the ……………

A.happiness              B. employment    C. responsibility D. household chores

13).My mother said, “I wrote this letter last night.” – My mother told me that ……………………

A.she had written the letter the previous night.          B. She had written this letter last night.

C.I had written this letter the night before.                       D.  she wrote this letter last night.

14).My mother used to be a woman of great ……………., but now she gets old and looks fade.

A.beautiful                   B. beauty                   C. beautifully                 D. beautify

15). …………….ever get tired of answering the same questions every day?

A.Have you                  B. Are you                C. Had you                      D. Do you

16).I asked him ,”How long are you going to stay?” – I asked him ……………

A.how long he was going to stay.                B. how long was he going to stay.

C.how long you were going to stay.             D. that how long he was going to stay.

17).A woman can never have a happy married life without ……………her husband.

A.trusting               B. agreeing             C. demanding                 D. determining

18).Maria: “I’m taking my end-of-term examination tomorrow.”  – Sarah: “…………………!”

A.Good luck            B. Good day             C. Good time                   D. Good chance

19).Body language is a potent from of …………….communication.

A.verbal                              B. non-verbal                C. tongue               D. oral

20).It is not easy to ……………our appearances when we get older and older.

A.maintain                         B. gain                 C. collect                D. develop

21).I didn’t think his comments were very appropriate at the time.

A.correct                            B. right                 C. suitable                       D. exact

22). She said she…………………….collect it for me after work.

A.was                                 B. would               C. had                   D. will

23).David:  “You’ve got a beautiful dress!” –   Helen:  “…………………….”

A.I do                           B. Thank you                       C. You, too                   D. Okay

24).Many young people have objected to …………marriage, which is decided by the parents of the bride and groom.

A.romantic                      B. sacrificed                     C. contractual                  D.lovely

C.WRITING

I.Indicate one mistake in each of the following sentences

25).First the examiner asked me what my name was, and where I come from.

A                            B                                      C                            D

xem ngay:  Đề luyện thi tiếng Anh vào lớp 10 có đáp án (đề số 1)

26).Where did you met him yesterday, Helen?- At the bus stop.

A           B                                          C                D

27).We haven’t played football together since we have finished the summer course last month.

A                                           B                    C                                             D

II.Choose the best sentence that can be made the words given

28).everyone / my family / do the share / household chores.

A.Everyone in my family has to do the share of household chores.

B.Everyone in my family, they must do the share of household chores.

C.As everyone in my family has to do the share of household chores.

D.To everyone in my family, we have to do our share of household chores.

29).conical leaf hat / part /spirit / Vietnamese nation.

A.Conical leaf hat is a part of spirit in Vietnamese nation.

B.Conical leaf hat is made a part of spirit of Vietnamese nation.

C.Conical leaf hat is considered a part of spirit in Vietnamese nation.

D.Conical leaf hat is a part of the spirit of the Vietnamese nation.

30).we / not allow / go / the evening.

A.We do not allow to go out every the evening.

B.We are not allowed to go out in the evening.

C.We are not allowed going out every the evening.

D.We do not allow going out in the evening

D.READING

I.Read the passage carefully and choose the correct answer

When I was younger, I hated being the oldest child and the only girl in my family. But now that I am older, I realize that being “Big Sister” actually has its advantages. First of all, I get special treatment from my parents and brothers. I get my own room, and brothers have to do all the heavy work around the house. Another benefit is that, being the oldest, I have learned to be responsible and dependable. For example, my parents often leave my brothers in my care when they go out. I also try my best in whatever I do in order to be a good example for my brothers. The experience I’ve had in taking care of my brothers has prepared me for my own family in the future. So, even though I didn’t choose to be the oldest child and the only girl in my family, I have succeeded in making this situation work to my best advantage.

31).The writer disliked………..when she was younger.

A.having too many brothers in  her family            B. being the oldest child and the only girl in her family

C.being the youngest child in her family      D. getting special treatment from her parents and brothers

xem ngay:  CV tiếng Anh nhà hàng khách sạn

32).“Big sister” means………………….

A.the only child B. eldest sister C. the biggest girl         D. the oldest person

33).She has to……………..when her parents go out.

A.do heavy work in the house  B. lay the table for dinners

C.look after her brothers D. cook every meal

34).She has……………in making the situation work to her best advantage.

A.liked                B. chosen         C. failed               D. succeeded

35).When the writer grows up, she finds it is………….to be a big sister.

A.enjoyable       B. miserable         C. acceptable                 D. hateful

II.Fill in numbered blank with one suitable word or phrase.

Romantic is the opportunity to show your loved one ( 36) ……. special he / she is to you. It means taking the time for them, and sharing time together, even ( 37) ………you are very busy. It does not mean thinking only about yourself. It means putting your spouse first. Here are some ideas to spice up your romance.

– Do small acts of kindness, such as give him / her flowers, or a little gift, or (38) …………a poem, etc.

– (39) ………… “Thank you” and “I Love You” often.

– Be considerate of his / her feelings and sorrows.

– Take long walks together – anywhere.

– Share jokes at mealtime. (40)  ………..is a great way to share one’s love.

36). A. what                          B. how                       C. which                          D. that

37). A. as                              B. when                      C. if                                 D. but

38).A. write                     B. discover                C. invent                          D. search

39).A. Talk                          B. Tell                      C. Ask                      D. Say

40).A. Laugh                  B. Laughter                C. Laughable         D. Laughably

Luyện tập tiếng Anh lớp 12 qua các đề thi

Đáp án

  1. I

1.D

2.C

3.D

4.B

II.

5.B

6.A

B.7.C

8.B

9.A

10.C

11.C

12.D

13.A

14.B

15.D

16.A

17.A

18.A

19.B

20.A

21.C

22.B

23.B

24.C

C.

I.25. D

26.B

27.C

II.28. A

29.D

30.B

D.31.B

32.D

33.C

34.D

35.A

36.B

37.B

38.A

39.D

40.B

Đáp án đề thi 45 phút tiếng Anh lớp 12 hi vọng sẽ giúp các bạn có thể tự chấm điểm và đánh giá trình độ tiếng Anh của mình. Để kết quả khách quan hơn, các bạn nên bấm thời gian làm bài trong 45 phút, sau đó check đáp án bên dưới để xem mình được bao nhiêu điểm nhé.

Related Posts

Add Comment